Polityka prywatności

McDonald's Polska sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie przy ul. Marynarskiej 15 (02-674 Warszawa), przywiązuje dużą wagę do szanowania i respektowania praw Internautów, ze szczególnym uwzględnieniem prawa do ochrony prywatności. Przedstawiona poniżej polityka prywatności wyjaśnia stosowane przez nas zasady gromadzenia i przetwarzania danych osobowych.


Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji

Jeżeli chcesz korzystać z serwisu Talent Finder musisz się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o następujące dane:

  • login (którym musi być Twój email) i hasło, którego będziesz używał korzystając z Serwisu
  • imię i nazwisko
  • datę urodzenia
  • obywatelstwo
  • dane teleadresowe
  • oraz Twoje preferencje co do zatrudnienia

Zostaniesz również poproszony o zaznaczenie, że zapoznałeś się z informacją o zasadach przetwarzania danych osobowych przez McDonald’s Polska sp. z o.o..

Dane zbierane w kwestionariuszu osobowym

Po aktywacji konta (zarejestrowaniu się) i zalogowaniu do systemu będziesz mógł wypełnić kwestionariusz osobowy. Przy wypełnianiu kwestionariusza osobowego zostaniesz poproszony dodatkowo o podanie:

  • wykształcenia (poziom wykształcenia, nazwa szkoły/uczelni, rok ukończenia nauki)
  • doświadczenia zawodowego (nazwa firmy, nazwa stanowiska, data rozpoczęcia i zakończenia pracy)
  • znajomości języków obcych
  • umiejętności IT
  • uzyskanych certyfikatów/uprawnień zawodowych,
  • dodatkowych umiejętności, uprawnień, zainteresowań
  • preferowanych stanowisk i lokalizacji (o ile danych tych nie podałeś wcześniej)
  • preferencji co do czasu pracy i terminu jej rozpoczęcia

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, mogą być zbierane automatycznie dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

W momencie, gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu lub poczty e-mail przekazujesz nam swoje dane osobowe w celu identyfikacji, np.: imię, nazwisko, adres e-mail, login itp.


W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zbierane podczas rejestracji oraz w kwestionariuszu osobowym będą wykorzystane wyłącznie do rejestracji i korzystania z serwisu Talent Finder oraz w procesie rekrutacji.

Dane zbierane automatycznie będą wykorzystywane jedynie w celach administracji serwisem oraz w analizach statystycznych, w szczególności zachowań użytkowników serwisu Talent Finder.

Dane zbierane w trakcie korespondencji z Tobą będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

Podane przez Ciebie dane (z wyłączeniem hasła oraz danych zbieranych automatycznie) będą udostępniane w celach rekrutacyjnych franczyzobiorcom prowadzącym restauracje McDonald's, jeżeli jesteś zainteresowany pracą w ich restauracjach.

McDonald’s zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji dotyczących Użytkownika organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną w szczególności Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych (GIODO), w tym pracownikom biura GIODO. Poza wyżej wskazanymi przypadkami informacje dotyczące Użytkownika nie zostaną ujawnione żadnej osobie trzeciej, bez zgody Użytkownika.


W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Po zarejestrowaniu się w serwisie Talent Finder otrzymasz od nas e-mail z potwierdzeniem rejestracji wraz z linkiem do aktywacji konta. Po wypełnieniu kwestionariusza osobowego, będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych ofertach pracy odpowiadających Twoim preferencjom.


Jak długo przechowujemy Twoje dane? Jak możesz zmienić lub usunąć swoje dane?

Dane Użytkownika będą przechowywane przez okres nie dłuższy, niż to jest konieczne w związku z korzystaniem przez Użytkownika z Serwisu, a następnie zostaną usunięte.

Każdy Użytkownik ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, uzupełniania oraz prawo żądania zaprzestaniach przetwarzania danych i ich usunięcia.

Po zalogowaniu się do serwisu Talent Finder i wybraniu sekcji "Moje CV" możesz dokonać zmiany wprowadzonych wcześniej danych. W każdej chwili możesz również usunąć wprowadzone przez siebie dane. W tym celu należy zalogować się do serwisu Talent Finder i w sekcji "Administracja kontem" wybrać opcję "Usuń konto". Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić ani usunąć.

W przypadku usunięcia danych warunkujących korzystanie z zasobów Serwisu Użytkownik traci możliwość korzystania z nich.


"Cookies"

Nasz serwis wykorzystuje pliki "cookies", które służą identyfikacji komputera Użytkownika, w celu umożliwienia Użytkownikowi korzystania z serwisu bez konieczności ponownego logowania, o ile wcześniej wprowadzono do serwisu, za pomocą tego komputera, poprawny login i przyporządkowane mu hasło. Dzięki "cookies" możemy również uzyskać informacje o tym, jak często odwiedzasz nasz serwis, i które jego elementy Cię najbardziej interesują. Uzyskane dane wykorzystujemy jedynie w celach statystycznych. "Cookies" w żaden sposób nie niszczą systemu w komputerze Użytkownika, ani nie wpływają na jego sposób działania.

Masz prawo do odmowy zapisywania plików "cookies" na Twoim komputerze. Aby to zrobić musisz zaznaczyć odpowiednie ustawienia w opcjach przeglądarki internetowej, z której korzystasz.


W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

McDonald’s Polska sp. z o.o. przetwarza informacje dotyczące Użytkowników, w tym informacje mające charakter danych osobowych, z zachowaniem obowiązujących w tym zakresie przepisów prawa, w szczególności zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204 ze zm.), w szczególności przy zastosowaniu wymaganych prawem zabezpieczeń.

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed dostępem osób trzecich.


Zmiana naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany naszej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na naszej stronie internetowej.


Dane administratora strony

Administratorem strony (podmiotem przetwarzającym dane na zlecenie McDonald’s Polska sp. z o.o.) jest Talent Finder Sp. o.o. z siedzibą w Warszawie (00-095), pl. Bankowy 2.

Warszawa, dn. 10.07.2012